Inspiratie

Laat je inspireren

Bij DansMedicijn ontwikkelen we ons voortdurend. Wat wij leren delen we met jou in onze inspiratiebrieven Op deze pagina vind je alle eerder verschenen inspiratiebrieven terug. Eerder verschenen maar nog altijd relevant; veel leesplezier!

Muziek en dans als (top)sport

Muziek en dans als topsport. Ja dat klopt. Trainingsprincipes welke ik gebruik in de sport gebruik ik ook voor de muziek en dans. Uiteraard zijn er verschillen tussen deze disciplines, maar er is ook veel overlap. Ik promoot graag dat muziek en dans als sport gezien worden en zo instrumenten kunnen zijn/worden voor revalidatie en beweegtherapie bij de fysiotherapeut.

Meer informatie

Cursus DansMedicijn voor fysiotherapeuten

We vieren ons 5 jarig lustrum met het geven van een cursus aan fysiotherapeuten. DansMedicijn gaat zijn kennis en ervaringen delen. Een NIEUWE mijlpaal, zo kort na onze start in 2019. Eind 2024 organiseren we een kennismakingscursus voor fysiotherapeuten om de dans/muziek tool te kunnen gebruiken. De cursus is zeer toegankelijk, geen moeilijke theorie of praktijk. Je hoeft zelf geen professioneel of zelfs amateur danser of musicus te zijn om de cursus te kunnen volgen.

Meer informatie

Het effect van dans volgens de literatuur

Goed bewegen helpt om mentaal, fysiek en sociaal zo gezond mogelijk te worden en te blijven. Dit is algemeen bekend. Ook op oudere leeftijd is veel te winnen. Terwijl we vroeger dachten dat het oudere brein niet te verbeteren was en we dus cognitief achteruit moeten gaan, blijkt uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat het oudere brein nieuwe verbindingen kan maken. En dat de cognitieve vermogens ook op oudere leeftijd kunnen groeien.

Meer informatie

Kijken is meedoen bij DansMedicijn

In het kader van de Wereldkankerdag 2024 gaf ik een workshop DansMedicijn, Dansen voor je Leven, in DeSkulp Leeuwarden, Centrum voor leven met en na kanker. Het is altijd afwachten wat de belastbaarheid is van de deelnemers. Een paar deelnemers hadden niet zoveel puf, anderen ietsjes meer. Er waren 2 mensen die wilden kijken, maar dat lukt bij mij niet. Kijken is MeeDoen. In elk van ons zit een danser. Iedereen kan meedoen. Met DansMedicijn gebeurt dansen op maat. Hetzij zittend op de stoel, hetzij meer bewegend in de ruimte. Doel is lekker te bewegen op de muziek en even de sores van het leven te vergeten.

Meer informatie

Wereldkankerdag 2024

Op 4 februari organiseren tientallen organisaties activiteiten voor mensen met kanker en hun omgeving. Op 4 februari is het Wereldkankerdag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de impact van kanker. Op dit moment leven 850.000 mensen in Nederland met de gevolgen van deze ziekte. Kanker zet je wereld volledig op z’n kop. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren veel mensen verschillende klachten of zijn zij bang dat de ziekte terugkeert. Gelukkig zijn er in Nederland tal van organisaties die ondersteuning en zorg bieden aan mensen met kanker en hun naasten.

Meer informatie

Zorgverzekering kiezen 2024

DansMedicijn laat mensen beter naar zichzelf kijken, weer meer voelen, zelf waarnemen wat er gebeurt en hoe men reageert. Dit noemen we introspectie. Hierdoor wordt men zich meer bewust wat goed is voor zichzelf. De innerlijke balans wordt beter. Het vermogen om met stress om te gaan neemt toe. Mensen met chronische pijn, chronische vermoeidheid, ptss, burn-out, stress klachten, blijken veel baat te hebben.

Meer informatie
Blijf op de hoogte

Inschrijven inspiratiebrief