Verbintis
Home / Bewegingstherapie

Bewegingstherapie

Particulieren kunnen bij ons terecht voor bewegingstherapie. Een mix van fysiotherapie, dans, yoga, mindfulness, ademtherapie en meer. Op deze pagina lees je meer over de lesinhoud en leer je onze doelgroep kennen.

dans jezelf in balans

Bij DansMedicijn geloven we in een holistische aanpak. Niet alle focus op één facet, maar verder kijken dan die ene discipline. In onze lessen combineren wij fysiotherapie, dans, yoga, mindfulness, ademtherapie en zelfs vormen van filosofie worden geïntroduceerd. Deze unieke combinatie brengt de balans terug in de persoon en haar omgeving.

Dansen bij DansMedicijn helpt jou jezelf te (her)ontdekken. Je voelt je sterke en zachte punten en ervaart hoe je hiermee om kunt gaan. De beleving van dans doet iemand terugkeren naar zichzelf. Jezelf kunnen zijn is voelen wie je werkelijk bent.

Durf jij in jouw herstelproces te stappen? Durf jij jouw pijn te voelen en durf jij jezelf de liefde te geven die je verdiend? Kom naar DansMedicijn en ervaar zelf wat het met je doet.

Het verlies van de (levens)balans

Onze stelling is dat chronische ziekten vaak veroorzaakt en/of onderhouden worden door het verlies van je interne balans, het verlies van jezelf. Het valt ons op dat mensen zichzelf kwijt zijn (geraakt), de zingeving van het leven kwijt zijn en dus geen toekomst zien. Als gevolg hiervan wordt het eigen herstelmechanisme als het ware lam gelegd of in ieder geval niet optimaal gebruikt. Bij DansMedicijn bieden we jou een ervaringsgerichte manier van werken om de balans van je lichaam en mind te (her)ontdekken. En vooral om te ontdekken welke mogelijkheden er wél voor je zijn. Samen voelen en Beleven. Je emoties de kans geven om zich te laten zien, te uiten. Daar draait het om in onze lessen.

Dans individueel of in groepsverband

DansMedicijn kan op individuele basis worden gedaan of in een groep. Tijdens de intake bij Dansdocent Éva kun jij aangeven wat jouw voorkeur heeft. Wij denken graag met je mee en geven je advies over welke vorm het best aansluit op jouw wensen. In de onderstaande video vertelt Éva meer over de inhoud van onze lessen:

DansMedicijn is (er) voor iedereen

Onze lessen zijn voor vele mensen met diverse klachten en/of beperkingen bijzonder zinvol uitgepakt. Een praktische pilot die we in 2021 deden met een aantal cliënten van een GGZ instelling is hier een prachtig voorbeeld van. De pilot toonde aan wat DansMedicijn kan betekenen voor mensen die last hebben van een ernstige posttraumatische stress stoornis (ptss). Met behulp van onze lessen bleek dat deze groep binnen 6 weken een duidelijke verbetering ervaarde en dat de psychotherapie een beter effect had.

We droegen met DansMedicijn tevens bij aan het welzijn van deelnemers met burn-out, depressie, chronische pijn, vermoeidheid, artrose, niet aangeboren hersenletsel (NAH), dementie, parkinson en gedeeltelijke verlamming. Een bijzondere doelgroep van DansMedicijn zijn mensen die kanker hebben (gehad). Met de groep “Dans voor je Leven” bieden we een unieke ingang om verbetering te bereiken in deze vaak lastige situatie.

Zoals je leest is onze doelgroep breed. Wij zijn van mening dat DansMedicijn voor en door iedereen gebruikt kan worden. Jong en oud. Man en vrouw. Mensen met en zonder klachten. Wil je weten hoe onze deelnemers het zelf beleven?