wat onze deelnemers voelen en

Ervaren

lees je hier
Akke
Akke is 65 jaar en heeft veel fysiek ongemak meegemaakt. Twee keer een auto-ongeluk met als gevolg een forse whiplash/hoofdpijn en stevige beschadigingen aan de onderrug, een periode van kanker waarvan ze goed hersteld is en een herseninfarct. Gelukkig is Akke altijd posimistisch (positief en optimistisch) ingesteld gebleven en kijkt ze vooral naar wat mogelijk is. Door de chronische klachten was dat niet altijd makkelijk. Steeds opnieuw een tegenslag verwerken vergt veel van het incasseringsvermogen. In de hulpverlening wordt de connectie tussen lichaam en geest dikwijls niet gemaakt. Mentale processen hebben een directe fysieke uiting. Akke realiseerde zich dat wel, maar hoe de connectie tussen lichaam en geest te herstellen was een zoektocht. Totdat ze in contact kwam met DansMedicijn. En zich realiseerde dat haar liefde voor dans en muziek altijd heel belangrijk is geweest voor haar. Dankzij Eva Thoman, dansdocent en yogadocent van DansMedicijn, kan zij het vrij bewegen weer beleven. Dit ging af en toe gepaard met helende emoties. DansMedicijn zorgt ervoor dat “het lichaam weer gaat stromen” zoals Akke dit uitdrukt. De MindBodyConnectie is er weer. Akke: “Dans en muziek helpen mij weer om het leven te leven. Ik durf nu weer te leven”
Peter
In 2014 is bij Peter chronische lymfatische leukemie vastgesteld. In 2022 kwam Peter in aanraking met DansMedicijn. Hieronder zijn verhaal. Mens sana in corpore sano: een gezonde geest (huist) in een gezond lichaam. De meesten van ons zullen dit gezegde ooit weleens gehoord hebben. Als je danst met Eva zul je dit onvermijdelijk gaan ervaren. Dit kan zich uiten in steeds soepeler bewegen, minder last hebben van stijfheid in spieren en gewrichten of van blessures. Na een tijd merkte ik dat ‘alles’ soepeler ging – bukken om iets op te rapen of m’n sokken en schoenen aantrekken tot de knoop doorhakken om iets waar ik al weken tegenop zie nu eindelijk te doen … of niet, natuurlijk – ook een keus waar ik achter kan staan. 
Het is ook mogelijk dat er dankzij DansMedicijn een emotionele ontlading plaatsvindt: je kunt ineens tranen voelen of een heftige emotie ervaren, misschien tijdens de les of (veel) later. Iedereen in de groep zorgt voor een gemeenschappelijke veiligheid. Je moet niets, je hoeft er niet over te praten: dat is het mooie van DansMedicijn: eindelijk is je lichaam aan het woord, en kan de babbelbox in je hoofd even met vakantie. 
 Peter: "Get your ass off the couch, turn off the TV and start moving!"
Erica
Erica (51 jaar) ervaart al jaren stressklachten. Zich uitend in nekklachten en kaakklachten. Zij voelt dat ze zich op slot gezet heeft. Zoals ze het zelf zegt is ze “in de knop gebleven”. Erica zoekt wegen om zichzelf te kunnen worden en zichzelf te ontwikkelen. Wil het muurbloempje niet meer zijn. In 2022 volgt ze een periode DansMedicijn. “Ik ben uit mijn schulp gekomen. Mijn klachten zijn weg. Ik voel me vrijer en meer ontspannen. Ik voel me weer bloeien en groeien. Ik durf mezelf te zijn. Ik laat me zien. Nooit gedacht dat ik als verbinder kan werken. Ik verstop me niet meer”
Ingrid
Ingrid is 48 jaar als ze in 2021 te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. Een heel traject volgt daarna. Chemo, operatie, hersteltrainingen. Lekker bewegen doet Ingrid al van nature. Ingrid komt in contact met DansMedicijn en merkt dat dansen bevrijdend en helend werkt. “Eva is zeer kundig, veelzijdig, speels, warm, een gever, holistisch en intuïtief. Dans geeft mij een vrijer gevoel, het geeft mij ruimte en andere perspectieven. Het haalt mij uit het hoofd, luchtig in beweging, meer contact met mijn lichaam en de ruimte om mij heen”
Blijf op de hoogte

Inschrijven inspiratiebrief