Home / Januari 2024

Januari 2024

In iedereen zit een danser

Op 4 februari organiseren tientallen organisaties activiteiten voor mensen met kanker en hun omgeving. Op 4 februari is het Wereldkankerdag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de impact van kanker. Op dit moment leven 850.000 mensen in Nederland met de gevolgen van deze ziekte. Kanker zet je wereld volledig op z’n kop. Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren veel mensen verschillende klachten of zijn zij bang dat de ziekte terugkeert. Gelukkig zijn er in Nederland tal van organisaties die ondersteuning en zorg bieden aan mensen met kanker en hun naasten. 

Op en rond Wereldkankerdag kun je kennismaken met dit diverse aanbod. Daarom organiseert DansMedicijn op 1 februari een workshop in samenwerking met DeSkulp Centrum voor leven met en na kanker.

Wil jij ook naar onze workshop komen?

Weer in balans komen na een heftige periode is dikwijls moeilijk. Dans en muziek kunnen helpen om de mentale en fysieke balans te hervinden. Zowel de praktijk als wetenschappelijk onderzoek bewijzen dit. Maak op 1 februari kennis met DansMedicijn en ervaar wat dans en muziek jou doen.  

De workshop is voor iedereen mogelijk. De bewegingen worden aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemer. Kom in makkelijk zittende kleding zodat je lekker vrij bent in bewegen. Specifieke kleding of schoenen is niet vereist.

Locatie: Kurioskerk te Leeuwarden 
Julianalaan 38, 8932 AA Leeuwarden
Tijdstip: van 15.00 uur tot 16.00 uur

Lees op onze website de ervaringen van deelnemers. Na afloop van de workshop is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Deze inspiratiebrief en de workshop zijn in samenwerking met onze partners

  • Wereldkankerdag

  • Dansen voor je leven Leeuwarden

  • DeSkulp