Home / Februari 2024

Februari 2024

Kijken is meedoen

In het kader van de Wereldkankerdag 2024 gaf ik een workshop DansMedicijn, Dansen voor je Leven,  in DeSkulp Leeuwarden, Centrum voor leven met en na kanker. 

Het is altijd afwachten wat de belastbaarheid is van de deelnemers. Een paar deelnemers hadden niet zoveel puf, anderen ietsjes meer. Er waren 2 mensen die wilden kijken, maar dat lukt bij mij niet. Kijken is MeeDoen. In elk van ons zit een danser. Iedereen kan meedoen. Met DansMedicijn gebeurt dansen op maat. Hetzij zittend op de stoel, hetzij meer bewegend in de ruimte. Doel is lekker te bewegen op de muziek en even de sores van het leven te vergeten. 

Hoe deelnemers weer "tot leven kwamen" 

Eigenlijk was het verbazingwekkend hoe de deelnemers weer “tot leven kwamen”. Na een aarzelend begin en een rustige warming-up op de dans kwamen diverse aspecten van DansMedicijn aan bod. Zoals mindfulness, stretching, ademtechniek, coördinatie, soepel bewegen. Binnen enkele minuten deed iedereen lekker mee, men gaf zich helemaal over aan de muziek, de bewegingen werden steeds vloeiender. De gespannen gezichten losten op, de glimlach die groter werd, de ogen die stralender schenen. 

Positieve ervaringen

We stopten na een uur. En de positieve ervaringen waren heeeee….rlijk om te horen:

  • “Dat ik het een uur volgehouden heb. Dat had ik nooit durven dromen”

  • “Ik ben nu heerlijk en voldaan moe. Niet zo uitgeput zoals altijd”

  • “Dansen met anderen geeft mij een sociaal gevoel”

  • “Ik was even een uurtje niet eenzaam”

  • “Dit doen met lotgenoten is heel prettig. We snappen elkaar”

Na afloop hebben we nog heerlijk onder het genot van een kopje koffie/thee nagepraat. Al met al een zeer geslaagde les.

DansMedicijn start zodra er voldoende aanmeldingen zijn een speciale groep voor mensen die kanker hebben (gehad). Interesse? Neem contact met me op.