Verbintis
Home / Cursus voor fysiotherapeuten

Cursus voor fysiotherapeuten

DansMedicijn gaat haar 5de levensjaar in

Terugkijkend was het een inspirerende, spannende periode met veel pionierswerk. Prettige verrassingen en te nemen hordes wisselden elkaar af. Inspiratie en frustratie kwamen in golven. Dans en muziek zorgen bij ons voor balans en we konden daardoor het proces goed aan. 

De afgelopen jaren waren heel leerzaam. We ontdekken steeds meer de waarde van muziek en dans voor de gezondheid van mensen. We ontmoeten inspirerende mensen. Niet alleen onze klanten inspireren ons. Zo kwam ik kortgeleden in aanraking met Remi Adriaansz, muziekagoog. Hij schreef een boek over wat muziek kan: 'Laat de muziek haar werk doen'. Remi put uit een enorm groot arsenaal van kennis en ervaring, zeer inspirerend. In gewone taal maakt hij zijn boodschap duidelijk. 

"Muziek is een goedkope tool om de gezondheid te stimuleren/(her)vinden."

Als amateur musicus spreekt mij Remi's boodschap natuurlijk enorm aan. Sinds mijn 20ste heb ik chronische rugklachten, soms zo heftig dat ik niets meer kan. Door te musiceren en te dansen heb ik mijn pijnen meestal hanteerbaar kunnen houden. Dat maak ik elke keer weer mee als ik samen met het orkest waarin ik speel repeteer. Ook als ik zelf musiceer (en beweeg op de muziek = dans!) voel ik de pijn verminderen en dikwijls zelfs verdwijnen. 

Cursus voor fysiotherapeuten

Dansen en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ons leven kan niet zonder. Al in de baarmoeder beweegt het nog ongeboren kind op de ritmes/muziek welke de ongeborene waarneemt. Vanaf de 26st week ongeveer. Muziek heeft zo'n belangrijk effect op ons welzijn en gezondheid dat ik aan het bekijken ben of we in de zorg daar niet meer gebruik van kunnen maken in de 1ste lijn. Muziektherapie bestaat al langer (sinds 1954) maar heeft nog niet die plaats in de zorg welke het verdient. Ik ben daarom op zoek naar een muziektherapeut om dit samen te gaan doen.


We vieren ons 5 jarig lustrum met het geven van een cursus aan fysiotherapeuten. DansMedicijn gaat zijn kennis en ervaringen delen. Een NIEUWE mijlpaal, zo kort na onze start in 2019. Eind 2024 organiseren we een kennismakingscursus voor fysiotherapeuten om de dans/muziek tool te kunnen gebruiken. De cursus is zeer toegankelijk, geen moeilijke theorie of praktijk. Je hoeft zelf geen professioneel of zelfs amateur danser of musicus te zijn om de cursus te kunnen volgen.