Dansen voor je Leven
Home / Dansen voor je Leven

Dansen voor je Leven

Bewegingstherapie speciaal voor mensen geconfronteerd met kanker.

Door de rollercoaster van emoties naar balans

Je krijgt de boodschap dat je kanker hebt. Je wereld stort ineen. Je komt in een rollercoaster van emoties terecht waarbij je overdonderd wordt en je ingrijpende beslissingen moet nemen. De kankertherapie is zeer indringend. Je levensdoel wordt aangetast. Na de kankertherapie moet je het leven maar weer op zien te pakken. Mentaal, fysiek en sociaal ben je helemaal uit balans geraakt. Ruim een derde valt na de “doe-periode” (kankertherapie) in een zwart gat.

Na de kankertherapie moet een herstel volgen. Je moet een nieuwe balans in het leven vinden. Muziek en dans blijken hele goede pijlers te zijn om de innerlijke balans te hervinden. Dans is bij uitstek de bewegingsvorm waarin je zonder praten emotie kunt uiten. Praten over je emoties is dikwijls moeilijk, misschien te confronterend. Of praten is niet je ding. En dan is juist dansen een fijne en therapeutische mogelijkheid.

Dansen kun je alleen doen. Maar prettiger is het om dit samen met anderen te doen. Juist samen dansen met lotgenoten die je emoties zien en begrijpen werkt helend. Het leven na kankertherapie is anders en vraagt specifieke aanpak.

Daarom organiseren we juist voor deze groep deze specifieke bijeenkomsten.

De bijeenkomsten duren een bepaalde periode. Na afloop van een cursus is het altijd mogelijk door te gaan met een vervolgcursus. Naast specifieke cursus(sen) voor mensen met kanker organiseren we ook algemenere danscursussen. Deze zijn te vinden onder het kopje bewegingstherapie in diensten. Men kan te allen tijde overstappen naar een cursus die aansluit bij de behoeften van dat moment.

We organiseren Dansen voor je Leven in samenwerking met www.kankerinbeeld.nl
DeSkulp, Centrum voor leven met en na kanker, is tevens onze partner. www.deskulp.nl

Praktische informatie Dansen voor je Leven

Tijdens een Dansen voor je Leven workshop kunnen deelnemers ervaren wat hun lichaam nog allemaal (wel) kan en daar kracht uit putten. Of dat nu iemand is die zelf kanker heeft (gehad) of anderszins met kanker is geconfronteerd als partner, vriendin of nabestaande. Iedereen gaat min of meer op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van zijn of haar lichaam. Voor de workshop is geen danservaring nodig, plezier staat voorop.

Aantal lessen en data

De serie bestaat uit zes bijeenkomsten. Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te doen. De workshop staat onder leiding van onze ervaren dansdocent Éva Thoman die zich bewust is van de beperkingen en mogelijkheden van de deelnemers. Elke bijeenkomst duurt 1 uur.

Deze eerste serie van Dansen voor je Leven Leeuwarden is tweewekelijks en start op 25 augustus 2023. Er is een mogelijkheid dat de eerste les één week opschuift vanwege de vakantie, wij informeren tijdig welke datum het wordt.

Kosten

De eerste les op 25 augustus 2023 is gratis ter kennismaking. De kosten van de gehele cursus bedragen €60,-

Blijf op de hoogte

Inschrijven inspiratiebrief